top of page
  • Obrázek autoraHana Zaalová

PŘÍMĚSTSKÉ TÁBORY v HANNY 2023

V červenci budeme "putovat" od pramene až do moře. Zaměříme se na dvě naše největší řeky Labe a Vltavu. Voda tvoří potoky, řeky, jezera, moře, oceány. Bez vody se nedá žít. Rostliny pijí vodu ze země svými kořeny. Lidé a zvířata pijí vodu mnohokrát za den. Budeme se učit o rostlinách, zvířatech, která žijí u vody nebo přímo ve vodě. Polovina povrchu naší Země je pokrytá vodou. Naučíme se číst v mapách. Děti budou i experimentovat s vodou a zažijí zajímavé pokusy. A každý týden na děti čekají oblíbené kurzy vaření a pečení.


A v srpnu každý týden budeme cestovat po světadílech. S dětmi si budeme povídat o přírodě, o fauně a flóře jednotlivých kontinentů. Seznámí se s nejvýznamnějšími místy, kulturou a stylem života daných světadílů. Postupně se seznámíme s jinými zeměmi a představíme si národnosti, které v nich žijí.

V našem projektu budeme s dětmi putovat po mapě a po globusu. Naučíme se v něm „barevně číst“. Řekneme dětem, že každá barva něco představuje - hory, lesy a louky, oceány, moře a řeky. Vysvětlíme dětem souvislost mezi odstíny hnědé a výškou hor, souvislost modré plochy a rozlohy vod. Jaká zvířátka v oceánech žijí?


více informací o týdenních tématech najdete http://www.hannyskolka.cz/primestske-tabory



13 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page